Werkwijze

Portret

Werkwijze

Portretten zijn er in alle soorten en maten. Bestemd voor professionele doeleinden, informeel of ludiek. Ik draag er zorg voor om de geportretteerde precies zo vast te leggen als zijn voorkeur heeft. In een voorbereidend gesprek bespreken we daarom eerst wat voor soort foto’s er zullen worden gemaakt. Dan kijken we ook welke achtergrond de foto’s moeten hebben, welke kleur kleding het beste past en of eventuele attributen een mooie aanvulling kunnen zijn.

<strong>Natuurlijk licht</strong>

De mooiste portretten worden gemaakt met natuurlijk, gefilterd zonlicht. Buiten krijg je dit effect bij een bewolkte lucht of in de schaduw, binnen in de buurt van een raam.

<strong>Kunstlicht</strong>

Als er een neutrale achtergrond vereist is of wanneer er te weinig natuurlijk licht is, dan biedt flitslicht uitkomst. Om het mooiste resultaat te creëren is een studio-opstelling nodig. Daarvoor hoef je niet af te reizen naar een professionele studio. Ik creëer de perfecte omgeving op de locatie die jouw voorkeur heeft. Dus dat kan ook gewoon bij de geportretteerde thuis.

Het is niet meer dan normaal dat je je wat ongemakkelijk voelt om te poseren voor een fotograaf. Mijn streven is er voortdurend op gericht dit ongemakkelijke gevoel weg te nemen en spontaniteit te bereiken. Het doel is altijd de geportretteerde zo voordelig mogelijk te fotograferen.

In sommige gevallen is het niet mogelijk om een studio-opstelling te bouwen. Op een locatie in de buitenlucht bijvoorbeeld, of in een feestzaal of openbaar gebouw. In dat geval wordt gebruikgemaakt van reportageflitsers, die ook een prachtig resultaat leveren.