Wie is

Contact

Wie is

Achtergrond van Carel de Wilde

Fotograferen is van kinds af aan mijn passie. Vooral mensen intrigeren mij. Mensen waren dan ook de rode draad in mijn carrière als interimmanager. Hierna heb ik de luxe gehad mijn hart te mogen volgen. Van 2009 tot 2015 heb ik de basisopleiding en specialisatie opleidingen tot professioneel fotograaf gevolgd, eerst bij UCK en later bij Stichting Statief te Utrecht. Ik ben dan ook trots dat ik mij vanaf 2012 beroepsfotograaf mag noemen!

Ambachtelijk fotograaf

Ik heb mij binnen de vakfotografie ontwikkeld tot zogenaamd ‘ambachtelijk fotograaf’. Daarmee wordt bedoeld dat de techniek die ik hanteer perfect moet zijn, met in acht name van de visuele en grafische regels in het beeld. Dat resulteert in een specifiek soort artisticiteit, die naar voren komt in mijn reportages en portretten.

Visie

Hoewel ik vakfotograaf ben en geen kunstfotograaf, beschouw ik een reportage wel degelijk als een artistieke activiteit. Ik tracht een soortgelijk gevoel op te roepen bij de geportretteerden, familie en vrienden als bij het kijken naar kunst. Als fotograaf krijg ik een uniek kijkje in jouw wereld, tijdens een gebeurtenis die voor jou van betekenis is. Dat voor jou zo belangrijke moment, weerspiegel ik in mijn fotografie.